index vorige C4Yglow

      "Columns en ander leesvoer"

Columns4you is een compilatie van teksten waarvan de meeste zijn verschenen als Column in het infoblad van Evangelie Gemeente 'De Weg' en 'ICHTUS' pinkstergemeente in Zaandam. Samen met ander 'leesvoer' geven zij een weerspiegeling van een turbulente tijd zoals elke kerk of gemeente wel eens doormaakt wanneer God ons bepaalt bij fundamentele zaken die te maken hebben met het volgen van de Heilige Geest en het uitzien naar een tijd van verfrissing en opwekking in deze tijd.

Interview met
Andries Pasterkamp alias Rev.Camp.

* Je schrijft onder een pseudoniem?
Op deze wijze wil ik de aandacht laten uitgaan naar de inhoud van de Columns en niet naar de schrijver. Ik schrijf beslist niet anoniem, laat dat voorop staan!
* Waar staat het pseudoniem Rev.Camp voor?
Het is een Engelse woordspeling op 'Reverend' voor pastor en 'Camp' voor kamp, en zo klinkt mijn achternaam dus in het Engels: wat verwarrend maar wel grappig.
* Uit wat voor een kerkelijk nest kom je?
Ik ben opgegroeid in een warm, positief belijdend Hervormd gezin met een Gereformeerde historie van vaders kant en het Leger des Heils van moeders kant, waar alle kinderen wedergeboren Pinkster/Evangelische christenen zijn.
* Hoeveel broers en/of zussen heb je?
Ik ben de jongste van vijf. Mijn oudste zus en broer zijn bijna twintig jaar ouder, en tussen mij en de zus en broer daaronder zit ook nog zo'n negen jaar.
* Hoe zat het met jouw geloofskeuze?
Door de radicale keuze van mijn jongste broer veranderde het geestelijke klimaat thuis drastisch en dat heeft mij al op jonge leeftijd in een levende relatie met Jezus gebracht. In m'n tienertijd heeft techniek veel van mijn aandacht gehad, maar op een gegeven moment bepaalde de Heilige Geest mij bij de waterdoop en kort daarna ook de doop met de Heilige Geest. Vanaf dat moment ben ik betrokken bij de Gemeente als het lichaam van Jezus.

* Is dat nog steeds de zelfde Gemeente?
Nee, dat niet. Mede door onze verhuizing naar Zaandam zijn we in oktober '89 ook in een andere Gemeente geplaatst. En ik zeg met recht geplaatst, omdat wij hierin de hand van God hebben ervaren.
* Wat was en is zoal die betrokkenheid?
Wij hebben ons als gezin altijd dienend opgesteld. Dus kinderwerk, onderhoud, muziekteam, noem maar op. Momenteel ben ik stand-in geluidsman en betrokken bij het kernteam van de gemeente.
* Heb je een theologisch opleiding of iets dergelijks?
Ik heb een tweejarige bijbelschool gedaan, wat cursussen hier en daar en veel ervaring opgedaan in de praktijk; dat is de beste leerschool.
* Volgen jullie kinderen jullie voorbeeld in het geloof?
Met vreugde en dank aan God; ja. Onze drie kinderen zijn inmiddels getrouwd en uitgezwermd. Ze hebben - of zijn betrokken bij - een bediening in het Lichaam van Christus..
* Wat is je mooiste ervaring?
Dat ik één van m'n eigen zoons heb mogen dopen! Heb ik een beetje beleefd wat God moet hebben gevoeld toen Jezus zich door Johannes liet dopen.
* Als je een miljoen zou winnen, wat zou je ermee doen?
Het merendeel zou ik weggeven, maar het zou mijn grootste zorg zijn om anoniem te mogen blijven.
* Geef eens een beschrijving van jullie Gemeente.
Je hebt enthousiaste, startende gemeenten en goed lopende, gesettelde gemeenten, en wij zitten er (anno 2002) zo beetje tussenin. Door de Columns heen zul je de intentie, denk ik, wel proeven. Ze staan nagenoeg chronologisch...

* Met wie zou jij in de achtbaan willen?
Een achtbaan vind ik geweldig, maar het blijft een individuele ervaring. Liever zou ik een stevige boswandeling maken met Ds. van der Veer van de EO. Samen brainstormen over hoe je vandaag de dag het Evangelie optimaal kunt verkondigen.
* Wat betekent je vrouw voor jou?
Zij is mijn Eva, vlees van mijn vlees. We delen samen de zelfde ervaringen, maar ze is ook een goede rem en klankbord voor mij. Zonder haar ben ik minder dan de helft van twee.
* Waarom schrijf je Columns?
In de eerste plaats als bemoediging aan mede christenen, maar ik bemerk dat mijn schrijven door de tijd heen ook wat meer positief kritisch is geworden en in zekere zin ook wat profetisch.. Soms herken ik een geestelijke klimaatsverandering en verbaas me dan achteraf dat ik er al een Column over had geschreven. Ik lees ze zelf ook vaak met verbazing terug.
* Vind je de Columns geïnspireerd?
De kern van de meeste Columns zet ik in een uurtje neer, het schaven en spelen met woorden komt daarna. In m'n gedachten passeren allerlei onderwerpen de revue, maar van één woordje of tekst weet je direct: dat is hem. En er is geen Column waar ik achteraf spijt van heb. Zelfs redactioneel niet. Ze zijn in dat opzicht niet van mij....
* Hoe lang blijf je nog doorgaan met de Columns?
Voorlopig wel; Via Internet is er een dimensie bijgekomen, een breder publiek, een nieuwe uitdaging.

waterdrop
Deze pagina is gebaseerd op een formaat van 1024 bij 768 pixels. [gebruik F11 voor meer beeld]