index vorige C4Yglow

      "Columns en ander leesvoer"

Columns4you is een compilatie van teksten waarvan de meeste zijn verschenen als Column in het infoblad van Evangelie Gemeente 'De Weg' en 'ICHTUS' pinkstergemeente in Zaandam. Samen met ander 'leesvoer' geven zij een weerspiegeling van een turbulente tijd zoals elke kerk of gemeente wel eens doormaakt wanneer God ons bepaalt bij fundamentele zaken die te maken hebben met het volgen van de Heilige Geest en het uitzien naar een tijd van verfrissing en opwekking in deze tijd.

Like it, or Not

Je tablet als tweede scherm om interactief mee te kunnen doen met een TV uitzending is helemaal in. Maar wat dacht u van een like button, zoals bij facebook, bij elk artikel in een christelijk tijdschrift. Je zou daarmee, als een soort enquete, erachter kunnen komen welke artikelen bij de lezers zoal in de smaak vallen.

Op die manier zou je snel te weten kunnen komen hoe je de populariteit van het tijdschrift kunt verhogen. De tegenzijde ervan is wel dat het snel eenzijdig kan worden. Soms kan een minder aantrekkelijk artikel juist een aanzet worden om eens na te denken over een onderwerp waar je op het eerste gezicht geen affiniteit mee hebt. Ook een dis-like button zou dus ook buitengewoon handig zijn...

Aan het aantal likes alleen heb je eigenlijk nog niet veel, want je zou ook wel willen weten waarom het artikel veel of weinig likes ontvangt. 'Overdaad schaad' kan bijvoorbeeld zo'n reden zijn, want op een gegeven moment heb je wel zo beetje alle kanten van een stelling voorbij zien komen en heeft het zoveelste betoog geen meerwaarde meer. Maar dat is dan te wijten aan gebrek aan diversiteit in zo'n blad.

Jammer genoeg kan zo'n button alleen in een digitale versie van een blad zijn toepassing vinden. Maar helaas bevatten veel christelijke bladen meer slaapverwekkende artikelen dan een opwekking gerichte boodschap. Ze zouden ook geen platvorm moeten zijn voor discussie, maar juist geloof opbouwende artikelen moeten bevatten. Dit geldt feitelijk ook voor christelijke omroepgidsen die vaak meer aandacht lijken te besteden aan reguliere uitzendingen dan hun eigen items, zo deze al het evangelie belichten...

Een goed christelijk magazine zou daarom toch maar het best een zo breed mogelijk scala aan onderwerpen moeten bevatten. Maar liefst wel van een redelijk theologisch niveau, want priet-praat artikelen op roddelblad niveau zijn er al genoeg.

Ik hoop eerlijk gezegd dat het bovenstaande relaas ook geldt voor mijn columns....

Like it, or Not.

    Rev.Camp     [aug'13]     C119    


Aanbevolen: mijn boeken-site
waterdrop
Deze pagina is gebaseerd op een formaat van 1024 bij 768 pixels. [gebruik F11 voor meer beeld]