index vorige C4Yglow

      "Columns en ander leesvoer"

Columns4you is een compilatie van teksten waarvan de meeste zijn verschenen als Column in het infoblad van Evangelie Gemeente 'De Weg' en 'ICHTUS' pinkstergemeente in Zaandam. Samen met ander 'leesvoer' geven zij een weerspiegeling van een turbulente tijd zoals elke kerk of gemeente wel eens doormaakt wanneer God ons bepaalt bij fundamentele zaken die te maken hebben met het volgen van de Heilige Geest en het uitzien naar een tijd van verfrissing en opwekking in deze tijd.

Toeval?

Wanneer ik deze column schrijf is het november 2013. Ik heb zojuist een facebook berichtje ontvangen met een filmpje waarin verwezen wordt naar een ontwikkeling van Amerika naar een militaire staat (1) , compleet met vermelding van een opmars van implanteerbare chips die het mogelijk moeten maken al onze handel en wandel vast te leggen. Het lijkt absurd, maar hoe ver weg of dichtbij is zo'n scenario eigenlijk?

Momenteel draait er op Veronica de serie 'Revolution'; Een SF beeld van dat zelfde Amerika, wanneer er totaal geen elektriciteit meer is. En of één zo'n schrikbeeld nog niet genoeg is loopt op National Geographics de documentaire 'American Blackout' over wat er zoal kan gebeuren wanneer de 'normale' elektriciteit slechts voor een paar dagen afwezig is, in dit geval door een hypothetische cyber attack.

Leg daar de 'amusement' afleveringen van 'Doomsday Preppers' en 'Doomsday Bunkers' naast en het feest is compleet! Ohja, en dan is daar op dit moment ook nog de mooie lichtshow van de komeet van de eeuw; 'Ison' waarvan de wetenschappers (nog) niet kunnen zeggen wat zijn (ons?) lot zal zijn...

Je zou haast denken dat de media ons bewust of onbewust aan het voorbereiden zijn op een naderende ramp. Of is dat puur toeval?

En wat dacht u van de berichten over de opwarming van de aarde, de toename van extreem weer, van nieuwe vulkanische activiteiten en aardbevingen, de (her)verspreiding van eerder bedwongen volksziektes, nucleaire rampen en nucleaire dreigingen, het gevaar van een instabiel monetair systeem, godsdienstoorlogen, natuurrampen, hongersnoden, etc. Kortom genoeg om zenuwachtig van te worden.

Wat dat alles betreft, zei Jezus 2000 jaar geleden niet dat die tekenen moeten gebeuren? (2) Maar Hij gaf ook deze wijze raad: laat je niet in met druktemakers, maar vertrouw Mij! (2)

Even een geheugen opfrissertje; Zijn koninkrijk is niet van deze wereld (4) , dus waar maken we ons überhaupt druk om? En geeft de Schrift ons niet de raad elkaar - als christenen - juist te bemoedig (!) met de woorden: Jezus komt terug? (5) In het boek Openbaring lezen we dat zowel de Bruid als de Geest zeggen; 'kom!' (6) Zou onze aandacht dan ook niet daar moeten liggen?

Wanneer u nieuwsgierig bent naar wat Jezus zelf over de eindtijd heeft gezegd, lees dan hoofdstuk 24 van het Mattheus evangelie eens in z'n geheel en verheug je; Jezus komt terug!

    Rev.Camp     [nov'13]     C117    


(1) youtube.be/CfjYNiMT7ZU (2) Mat.24:6 (3) Mat.24:4, Joh.16:33 (4) Joh.18:36 (5) Hebr.10:25 (6) Opb.22:17,20
waterdrop
Deze pagina is gebaseerd op een formaat van 1024 bij 768 pixels. [gebruik F11 voor meer beeld]